Jaký byl Chilli večer v Relax centru?

22. říjen 2013 | Kultura

Pohlazení pro gurmány, příjemná tečka po pracovním týdnu. K požitku z jídla, dokonalé tabuli a skvěle navozené atmosféře bylo připojeno profesionální, avšak neformální a poutavé povídání pana Tomáše Nového – nejpovolanějšího ze znalců a velkých dovozců produktů exotických chilli plodů. (pochutnejsi.cz) No - a co naše smysly? Tohle vše jim bylo dopřáno: Na uvítanou – Chilli amaretto – výborný sladko-pikantní likér. Ani muffiny s jalapeňos nevyřadily naši chuť z funkce, naopak – byly jemné a velmi chutné. Hlavní degustační chody byly příjemně okořeněné, s možností do libosti přiostřovat, ať už chilli-ovocnou omáčkou – výbornou ke kuřecímu, tak chilli-barbecue omáčkou, doplňující vepřové. Kdo dochucování přehnal, hasil pálení chlebem a sýrem, nabídnutém na každém stole. (Účinný je i tvrdý alkohol.) Pikantní a opravdu jedinečná chilli čokoláda na vanilkové zmrzlině ještě nebyla tečkou večera. Kdo cítil, že jeho chuťové pohárky ještě nedostaly tu správnou masáž, mohl dle libosti ochutnávat sílu chilli v hodnotných a pro naši kuchyni ne zcela obvyklých chilli produktech. To vše probíhalo za starostlivého dohledu i výkladu pana Nového. Jako malá pozornost na závěr byl pro každého hosta na stole připraven elegantní balíček se dvěma chilli bonbony různých příchutí. Odnášeli jsme si je domů s uklidněním, že když si budeme chtít na kouzelnou atmosféru večera vzpomenout, můžeme je pomalu pocucávat. Je známo, že chilli příjemně prohřeje. A zda je to jen jeho pálivostí nebo i afrodiziakálními účinky, na to si odpoví každý host tohoto večera. Vy, kterým utekla příležitost vychutnat si Chilli degustační večer, zaostřete např. na Večer americké kuchyně, kuchyně burgerů a dalších vyhlášených pochoutek Ameriky, které nám při srdečném pozvání na tuto degustaci manažerka Relax centra zatím neprozradila. Možná se tam 22. 11. spolu potkáme. Krásný podzim