Jarní Ropická cesta kolem světa

28. duben 2015 | Komerce

Jarní Ropická cesta kolem světa Průřezem světovou kuchyní na vysoké kulinářské úrovni Vás bude provázet šéfkuchař Vladimír Šmejkal, jedna z nejvýznamnějších osobností současné české moderní gastronomie. Mimořádná gastronomická událost v podobě 5-ti chodového menu Vás zavede do temperamentní Itálie, drsné Skandinávie, slunného Řecka, exotického Portorika a také k protinožcům do Austrálie. Jednotlivé chody budou vhodně doplněny degustací vybraných vín doprovázené výkladem sommeliéra Daniela Keřlíka. A na co se můžete těšit? PŘEDKRM Dortík z uzeného pstruha a uzeného lososa zdobený marinovaným lososem s kaviárovým crème fraîche Skandinávie Riesling QbA 2014, Weingut Schreieck, Pfalz, Německo POLÉVKA Carpaccio z jehněčího hřbetu v bylinném plášti s baby špenátem a křepelčím vajíčkem zalité silným králičím consommé Itálie TEPLÝ PŘEDKRM Olivový Quiche z oliv Kalamata se zmrzlinou z kukuřice Řecko Grüner Veltliner „Birth of Šimon“ 2014, Weingut Gschweicher, Weinviertel, Rakousko HLAVNÍ CHOD Australský hovězí flank steak marinovaný v citronové myrtě s džemem z červené řepy s čedarovými kukuřičnými placičkami Austrálie Baron de Funes Reserva 2009, Bodegas Esteban Martin, Carñena, Španělsko DESERT Trio z manga - mangový dortík, mango krém s tamarilem a opečené čerstvé mango v karamelu Portoriko Morio Muscat 2014, Weingut Schreieck, Pfalz, Německo