zahušťování omáček

Téma založil/a: 19.07.2017 | Lili

Ahojky, chtěla bych se zeptat jestli někdo neví čím zdravě zahustit smetanové omáčky. Smetana v dnešní době už nehustí a nechci omáčku zahušťovat moukou, škrobem a vůbec kupnými věcmi. Děkuji za odpověď

Pedris Smetanovou, svíčkovou omáčku lze zahustit rozmixovanim zeleniny, která je v základu, pokud tam máte koření tak vyndat, a pak kvalitní vysokoprocentni smetanu, jenom ne nějaké "zdravé" nesmysly, ty v tomto případě sem nepatří. Té zeleniny na ten základ musíte mít hodně a nejlépe čerstvou, ne mraženou nebo ster. 30.08.2017 / 07:16:37

Tomáš roll Sladká smetana nikdy nehustila, není v ní nic na huštění. Když tak kysanou smetanu, v ní je škrob. Nejlepší je udělat si pořádný zeleninový základ, pak nemusíš nic hustit. 04.08.2017 / 11:24:57

vanda zahušťovat se dá i vařeným bramborem 24.07.2017 / 19:03:02

Jarka Smetanovou omáčku v létě bych nedělala, a když už zdravě, tak si zajděte zeptat do zdravé výživy, tam určitě poradí. Já používám k zahušťování rozdrcené ovesné vločky, ale s něma by asi omáčka nebyla tak hladká. Jinak raw svíčková - palec na horu, to musím zkusit :-) 24.07.2017 / 08:48:34

Tomáš Smetana hustí pořád, ovšem pokud chcete kvalitu musíte si správně vybrat a nekupovat co je právě " v AKCI"... Příspěvěk od Denisa, nechci urážet, ale jsem zvědavý až někdo příjde s receptem na Svíčkovou v úpravě "Rawfood".. :-) 21.07.2017 / 23:12:38

Denisa Zajít do zdravé výživy a tam poradí.Dá se použít i rýžová mouka.Dá se snadno doma umlít na mlýnku na mák.Teď jsme používali pohanku do bábovky a bylo to výborné.Pohanku jsme pomleli na mouku a chutnala jak vlašské ořechy. Od smetanových omáček radši dál.Zkuste se podívat na stravu podle krevních skupin a udělat kompromis v jídle. 19.07.2017 / 10:22:15