Jarní Ropická cesta kolem světa
Průřezem světovou kuchyní na vysoké kulinářské úrovni Vás bude provázet šéfkuchař
Vladimír Šmejkal, jedna z nejvýznamnějších osobností současné české moderní gastronomie.
Mimořádná gastronomická událost v podobě
5-ti chodového menu Vás zavede do temperamentní Itálie, drsné Skandinávie, slunného Řecka, exotického Portorika
a také k protinožcům do Austrálie.
Jednotlivé chody budou vhodně doplněny
degustací vybraných vín doprovázené výkladem sommeliéra
Daniela Keřlíka.
A na co se můžete těšit?
PŘEDKRM
Dortík z uzeného pstruha a uzeného lososa zdobený marinovaným lososem s kaviárovým crème fraîche
Skandinávie
Riesling QbA 2014, Weingut Schreieck, Pfalz, Německo
POLÉVKA
Carpaccio z jehněčího hřbetu v bylinném plášti s baby špenátem a křepelčím vajíčkem zalité silným králičím consommé
Itálie
TEPLÝ PŘEDKRM
Olivový Quiche z oliv Kalamata se zmrzlinou z kukuřice
Řecko
Grüner Veltliner „Birth of Šimon“ 2014, Weingut Gschweicher, Weinviertel, Rakousko
HLAVNÍ CHOD
Australský hovězí flank steak marinovaný v citronové myrtě s džemem z červené řepy s čedarovými kukuřičnými placičkami
Austrálie
Baron de Funes Reserva 2009, Bodegas Esteban Martin, Carñena, Španělsko
DESERT
Trio z manga - mangový dortík, mango krém s tamarilem a opečené čerstvé mango v karamelu
Portoriko
Morio Muscat 2014, Weingut Schreieck, Pfalz, Německo